backtotop

Käytäntö

Tämä käytäntöohje päivitetään konna.info II varten syksyllä 2016.

Ensimmäisen tuotantokauden (vanha) ohje alla:

Konna.info on kaupunkiliveroolipeli eli peli ei tapahdu yhdessä suljetussa tilassa vaan ympäri pääkaupunkiseutua sekä julkisissa että yksityisissä tiloissa.

Pelissä tulee olemaan ennaltamääritettyjä “kokoavia” pelitapahtumia joihin kaikkien pelin hahmojen on mahdollista osallistua, ja samoin muutama “tapaamispaikka” joihin voi tulla pelin aikana hengaamaan ja etsimään toimintaa. Pelaajilla on myös mahdollisuus käyttää omia asuntojaan (tai muita käytössään olevia yksityistiloja) pelitiloina sekä tietenkin järjestää vapaasti kohtaamisia ja tapaamisiä julkisille paikoille, ravintoloihin jne. Pelipaikkojen välillä liikutaan jalan, julkisin liikennevälinein ja yksityisajoneuvoin.

Kaupunkipelin luonteeseen kuuluu pelaamisen suhteuttaminen ympäristöön: merkittävä osa pelistä tapahtuu sivullisten keskellä, eikä yksityistiloissakaan voi kaupunkialueella käyttäytyä miten vaan. Pelissä on hyvin vähän tuliaseita ja niitä proppaavien esineiden esittely missä tahansa julkisella paikalla on ehdottoman kiellettyä.

Varsinainen peli kestää yhden viikonlopun, perjantai-illasta 28.8. sunnuntai-iltapäivään 30.8. Pelistä on mahdollista poistua kotiinsa nukkumaan: toisaalta voimme tarjota useimmille hahmoista mahdollisuuden yöpyä pelipaikoilla pysyen näinollen pelissä 24/7.

Viikolla ennen varsinaista peliä järjestetään esipeli, joka koostuu sarjasta lyhyitä pelikohtauksia pääkaupunkiseudulla. Kukin kohtaus koskettaa rajattua määrää ennaltamäärättyjä hahmoja. Esipelin kohtauksia on maanantaista 24.8. torstaihin 27.8. Nämä kohtaukset tapahtuvat ilta-aikaan, noin klo 17.00 ja 24.00 välillä.

Useimmilla esipeliin osallistuvista hahmoista on vain yksi tai kaksi kohtausta esipelin aikana. Kohtausten määrää ja ajankohtia voidaan säätää yhteistyössä pelinkirjoittajan ja pelaajan kanssa hahmonjaon jälkeen. Kaikkien hahmoista ei tarvitse osallistua esipeliin. Halukkuutta ja mahdollisuuksia esipeliin osallistumisen suhteen kysytään ilmoittautumisen yhteydessä.

Pelin ingame-foorumit ovat osa esipeliä ja aivan kaikkien pelin hahmojen, niidenkin jotka eivät ole fyysisesti mukana esipelissä, toivotaan osallistuvat aktiivisesti keskusteluun foorumeilla esipelin sekä tietenkin itse pelin ajan.

Peliin on mahdollista ilmoittautua pelaajahahmoksi tai avustajahahmoksi. Avustajahahmojen pelimaksu tulee olemaan alempi kuin varsinaisten pelaajahahmojen eikä heidän tarvitse välttämättä olla läsnä koko pelin ajan – on myös mahdollista osallistua avustajahahmona vain esipelin tapahtumiin viikolla.

Pelimaksu on 40€ pelaajahahmoilta (Harmaasudet ry:n jäseniltä 36€) ja 10€ avustajahahmoilta. Pelimaksun lisäksi kannattaa varautua kaupunkipelin luonteeseen kuuluviin pikkukuluihin

Käytäntö-aiheista tulossa myöhemmin seuraavat tekstit

  • Pelikäsikirja – yleiset käytännön ohjeet ja säännöt
  • Foorumin käyttö – kuinka trollata kuin pro
    • Facebookia ei käytetä ingame-viestintään
  • Tunnistautuminen ja pelikoodit – pelissä käytettän pelitilojen ja pelaajien merkintään erilaisia tunnisteita: Hahmossa olevilla pelaajilla on punainen nauha ranteessaan, pelipakoilla on tarpeen mukaan punaisia (ei tänne, älä koske), keltaisia (kyllä, mutta varovasti, älä pölli) tai vihreitä (saa ottaa, käyttää) pisaroita tai teippejä. Lisää Pelikäsikirjassa.