backtotop

Käytäntö

Pelipaikka

Konnakoulu pelataan Loviisassa sijaitsevalla huvilalla. Alueella sijaitsee useita eri rakennuksia ja ulkoalueita, joita hyödynnetään pelin aikana.

Majoitus tapahtuu pääsääntöisesti jaetuissa huoneissa tai tiloissa patjoilla. Halutessaan myös ulkona voi majoittua teltassa tai riippumatossa.

  • Ulkoalueilla ei ole kattavaa ulkovalaistusta tai kivettyjä kulkureittejä.
  • Osa pelistä voi tapahtua myös hämärän tai pimeän aikaan.
  • Kiinteistön rakennukset ovat esteellisiä, mm. rakennuksien sisäänkäynnit ovat portaallisia ja sisätilojen portaissa ei ole kaiteita.
  • Osa ulkona tapahtuvasta pelistä voi tapahtua metsässä, pellolla, nurmella tai soratiellä.

Aikataulu

S03E01: pe ilta-su iltapäivä 28.-30.4.2023

S03E02: pe ilta-su iltapäivä 5.-7.5.2023

Pelipaikalla on oltava perjantaina klo 19 mennessä. Perjantai-iltana on joitain työpajoja pelissä käytettävien metatekniikkojen tueksi.

Sunnuntaina pelipaikalta voi poistua klo 14 jälkeen.


Ruokailu

Peliviikonlopun aikana tarjoamme

  • perjantaina iltapalan
  • lauantaina aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan
  • sunnuntaina aamupalan ja lounaan.

Ruoka on luonteeltaan tavallista arkiruokaa. Tyypillisimmät ruokavaliot (mm. kasvis, laktoositon, vegaani ja FODMAP) ja allergiat (mm. sitrukset, pähkinät, kala) pystymme huomioimaan ruokatarjoilussa.

Emme välttämättä pysty tarjoamaan ruokailuja kaikkiin erikoistilanteisiin, esim. gluteenitonta ilman kontaminoitumisriskiä. Pyrimme löytämään ratkaisuja, mutta peliin on mahdollista tulla myös omin ruuin.

Pelaajien kannattaa tuoda omat välipalat, herkkunsa ja erityiset mieliteot mukanaan.


Saapuminen

Pelipaikalle on mahdollista saapua kaksipyöräisellä, omalla autolla tai vaikka veneellä laituriin.

Lähimmät säännölliset julkisen liikenteen yhteydet saapuvat Porvooseen sekä bussipysäkeille ‘Vanhakylä Vt 7’ Kuninkaantien ABC:n liittymässä. Näistä on ajomatkaa pelipaikalle 30-45min, mutta pelinjohto on varautunut hakemaan pelaajat Porvoosta tai ABC:ltä tarvittaessa.


Pelisisältö ja sen mukauttaminen

Pelin luonteen takia on täysin luontevaa, etteivät kaikki hahmot tee kaikkea tai jokin asia pitää ratkaista hahmon rajoitteet huomioon ottaen. Peliin voi olla mahdollista osallistua myös avustajan kanssa.

Jos mietit pelin soveltuvuutta tai saavutettavuutta omalla kohdallasi, voit olla yhteydessä pelinjohtoon sähköpostilla. Pyrimme mukauttamaan ja huomioimaan erilaiset rajoitteet mahdollisuuksien mukaan.


Off-game tilat pelin aikana

Pelissä tulee olemaan verrattaen paljon ohjattua toimintaa, mutta kaikki pelinjärjestäjien taholta tarjottu sisältö on opt-out periaatteella, eli kohtauksista saa poistua tai jättää osallistumatta oman tahdon ja jaksamisen mukaan.

Pelin aikana on käytössä off-game tiloja, joita voi hyödyntää, kun haluaa poistua pelistä hetkeksi. Tilat ovat ikävä kyllä rajalliset, joten tarpeetonta oleilua off-game alueilla tulee pyrkiä välttämään. Pelialueella on myös paljon tilaa, jossa ei pelata jatkuvasti, joten rauhallisen paikan löytäminen myös in-game on todennäköisesti mahdollista, mikäli oma tilanne ei vaadi kokonaan pelialueelta poistumista.

Mikäli haluaa jutella toisen pelaajan kanssa off-game, tulee tämä tehdä jossain etäämmällä muiden aktiivisesta pelaamisesta. On hyvä esimerkiksi sanoa ensin “off-game” ennen kuin sanoa asiansa, jotta vastapelaaja tietää, että asiasi koskee häntä pelaajana eikä hahmona.

Metatekniikat; black box

Pelissä tulee olemaan black box-tila, joka on metapelialue. Täällä pelataan kohtauksia, jotka eivät tapahtu pelin varsinaisen kronologisen jatkumon tai maantieteellisen sijainnin puitteissa. Black box -kohtaukset pelataan vapaamuotoisemmin roolipelaten ja pelialue ei tyypillisesti sisällä samoja fyysisiä puitteita kuin mitä sen kuvitellaan käsittävän.


Jokainen black box -kohtaus kuvaillaan kohtausta ennen ja ne ovat osittain pelinjärjestäjävetoisia.